14 Ağustos 2018 Salı

Sinemanın Hiçbir Şekilde İflah Olmaz Seks Bağımlısı 10 Karakteri



1)Shame (Utanç) – 2011

Yönetmen: Steve McQueen

Michael Fassbender – Brandon

Tam bir beyaz yakalı olarak karşımıza çıkan Brandon, kız kardeşi dışında ailesini kaybetmiş, şehir hayatı içerisinde kaybolmuş bir karakterdir. Koca insanlık teknesinde kendini yapayalnız hisseden ve sığınmak için seksin acımasız kollarına kendini bırakan Brandon’un yaşadığı yalnızlık biz seyircilerin adeta iliğine işler. Brandon dibe vurdukça daha çok seksin kollarına kendini bırakır. Seksin kollarına düştükçe de bir ahtapot gibi daha da tutsak alınır.


2) Nymphomaniac (İtiraf) – 2013

Yönetmen: Lars von Trier

Charlotte Gainsbourg – Joe

Joe karakterinin kendi ağzından dinlediğimiz tüm hayat hikâyesi, cinselliğin her türlüsüyle donatılmış bir mayın tarlasıdır adeta. Bu mayınlı tarlada yıllarca yürüyen Joe, öylesine yorulmuştur ki… Fakat seks belasına olan bağlılığından asla kurtulamamıştır. Ne evlilik ne çocuk, ne tedavi yöntemleri ne de grup seansları fayda etmez. Joe, dibe battıkça batar. Ta ki …


3) La pianiste (Pianist) – 2001

Yönetmen: Michael Haneke

Isabelle Huppert - Erika Kohut

Michael Haneke’nin buz gibi sinemasıyla hayat bulan Erica karakteri bir piano öğretmen. Lakin bu öğretmenlik, bir öğrenciyle sınırları aşan bir noktaya taşınır. Erika aslında kendi içinde iki farklı kişilik taşır. Biri gizlenerek yaşadığı cinsel arzularının doruğundaki diğeri de oldukça idealist ve saygıdeğer olandır. Fakat bir gün bir öğrenci onun herkeslerden saklayarak yaşadığı asıl kişiliğini, ortaya çıkarakcaktır.


4)Antichrist (Deccal) – 2009

Yönetmen: Lars von Trier

Charlotte Gainsbourg – She (O)

Lars von Trier ustanın listeye giren ikinci nenfoman karakteri listenin en aykırı karakteridir. Zira karakterimiz şeytanı temsil eder. Seks düşkünlüğü nedeniyle bir insanın hayatında yaşayabileceği en tarifsiz acıyı yaşayan karakterimizin yaşadıkları seyirciyi fazlasıyla zorlar. Fakat her ne yaşarsa yaşasın, her ne olursa olsun asla seksten vazgeçmeyen nenfomanyağımız, üzüntüsünü de korkusunu da tereddütünü de seks yaparak atlatmaya çalışır. En son bu düşkünlüğünü kendini hadım ederek cezalandırmaya çalışan bu kadının hikâyesi adeta baş döndürür.


5)Issız Adam  - 2008

Yönetmen: Çağan Irmak

Cemal Hünal – Alper

Yerli sinemada ilk ve tek karşımıza çıkan seks bağımlısı karakter olan Alper, her ne kadar yaşadığı aşk sayesinde iyileşme belirtileri göstermiş olsa da battığı çukurdan çıkmaya cesaret edememiştir. Ada ile yaşadığı kısa süreli ama eşsiz aşk sırasında normalleşen Alper, ısrarla seksin acımasız kollarına tekrar dönmüştür.


6) Diario de una ninfómana (Bir Kadının Seks Günlüğü) – 2008

Yönetmen: Christian Molina

Belén Fabra -  Valérie

Valérie Tasso'nun kendi hayatından esinlenerek yazdığı ve çok tartışılan romanından uyarlanan film, üst düzey bir yöneticiyken kendini rastgele cinselliğe adamaya karar veren ve bu merakı sonucunda altı ay boyunca üst sınıf bir fahişe olarak çalışan Valérie karakterinin tecrübelerine bizleri şahit eder. Nemfoman Valérie, bu durumundan dolayı oldukça sıra dışı bir hayat yaşar. Ve bu sıra dışı hayata bizleri de ortak eder.


7) The Wolf of Wall Street (Para Avcısı) – 2013

Yönetmen: Martin Scorsese

Leonardo DiCaprio - Jordan Belfort

Jordan Belfort’un kendi hayat hikâyesinden esinlenerek çekilen filmde Jordan’ın hem yükselişe geçen hayatına, uyuşturucu ve alkol bağımlılığına, evliliğine, baba oluşuna kadar tüm yaşadıklarına odaklanır Scorsese usta. Fakat tüm bunlara ek olarak Jordan aynı zamanda bir seks bağımlısıdır. Güzeller güzeli karısı onun bu açlığını doyurmakta yetersiz kalacak ve bu nedenle onu defalarca aldatacaktır.


8) I Am a Sex Addict (Ben Seks Bağımlısıyım) – 2005

Yönetmen: Caveh Zahedi

Caveh Zahedi -  Caveh

Caveh Zahedi, kendi seks bağımlılığını kendi belgesel filme alır. Yönetmen, oyuncu ve karakter olarak karşımızda duran Caveh, oldukça sıra dışı, inanılması güç hayatını kamera önünde ayrıntısıyla bize aktarır. Caveh, böyle olmasının yanında aynı zamanda seks bağımlığı sadece fahişelere yöneliktir.


9) Bad Biology – 2008

Yönetmen: Frank Henenlotter

Anthony Sneed – Batz

Charlee Danielson – Jennifer

Bu kez karşımızda bir değil iki seks bağımlısı var. Üstelik biyolojik ve psikolojik bir rahatsızlık sonucu, cinsel anlamda çok farklı istekleri olan bir kadın ve bir adamın, birbirinden habersiz olarak yaşadıkları kimi zaman sadistçe hikâyeleri bir yerde kesişir. Bu hem bir kesişme hikâyesi hem de Batz ile Jennifer’ın seksin doruklarına çıkan hayatları için ne desek az.


10)Shameless (Utanmaz) – 2011…

Dizi dünyasının uzun soluklu ve hatırı sayılır bir seyirci kitlesi edinen dizisi Shameless’e konuk olmuş karakterlerden en renklisi kuşkusuz Lip’in üniversitedeki hocası olsa gerek Helene adlı bu akademisyen, güzelliğinin, zekiliğinin ve başarılı kariyerinin yanında iflah olmaz bir nemfomandır. Helene’nin bu durumuna yetemeyen kocası artık onun aleni aldatmalarına karşı koymamaya başlamıştır. Fakat Helene’nin bu durumu sonunda onu da Lip’i de uçurumun kenarına kadar sürükleyecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder